.... ως την εποχή των δεινοσαύρων και μετά ....

Η ηλικία του πλανήτη Γή εκτιμάται ότι είναι περίπου 4,5 δισσεκατομμύρια χρόνια Με το πέρασμα του χρόνου έγιναν μεγάλες αλλαγές στη δομή και τη σύσταση αυτού του πλανήτη. Από την γή πέρασαν άπειρα είδη φυτών και ζώων που σήμερα πλέον είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε έχουν μεταλλαχθεί, είτε έχουν εκλείψει δίνοντας την θέση τους σε νέες μορφές ζωής. Από την γέννηση της γής ως μια φλεγόμμενη σφαίρα μέχρι την εμφάνιση του πρώτου ανθρώπου μεσολάβησε ένα διάστημα κατά το οποίο συνέβησαν πολλές ανακατατάξεις.

Περίπου 600 εκατομμύρια χρόνια πριν την λεγόμενη Περίοδο του Καμβρίου το μεγαλύτερο μέρος της ξηράς αποτελούσε μια τεράστια ήπειρο που απλωνόταν κατά μήκος του Ισημερινού.


....εξαφανίσθηκαν μυστηριωδώς...



Πριν 225 εκατομμύρια χρόνια στην γή κυριαρχούσαν κάποια μυθικά πλάσματα οι δεινόσαυροι. Ο μεγαλύτερος ο Διπλόδοκος έφτανε τα 26 μέτρα εν'ω ο μικρότερος ήταν στο μέγεθος της κότας. Κάποιοι ζούσαν στην ξηρά, κάποιοι ζούσαν στο νερό και κάποιοι όπως ο Πτερόσαυρος πετούσαν. Ξαφνικά πριν απο 65 εκατομμύρια χρόνια εξαφανίστηκαν . Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον λόγο της εξαφάνισής τους.

Μια άποψη είναι λόγω της σκόνης που προκλήθηκε απο τη σύγκρουση κάποιου αστεροειδούς με την γή η οποία σκόνη σκίασε τον ήλιο και μια άλλη άποψη το αποδίδει στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας

Πηγή πληροφοριών απο την Εγκ/δεια του Πλανήτη

Σχόλια

οι δημοφιλέστερες